Over ons

Geweldige producten voor geweldige mensen

Wij zijn een team van gepassioneerde mensen wiens doel het is om ieders leven te verbeteren door het maken van vernieuwende producten. Wij bouwen geweldige producten om uw zakelijke problemen op te lossen.

Onze producten zijn ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven die hun prestaties willen optimaliseren.

HISTORIEK

fks  is in 1998 opgericht en we zijn uitgegroeid tot één van de belangrijkste opensourceautoriteiten in de regio. We zijn vooral gekend omwille van onze zeer gestructureerde aanpak van onze projecten. Gestructureerd wil echter niet zeggen dat we geen ruimte maken voor creativiteit en experimenten. Integendeel: het proces om tot een oplossing te komen die u én ons enthousiasme draagt is een proces van geven en nemen én van iteraties. Daarom voegen we steeds voldoende overlegmomenten in om de scope van het project continu af te toetsen op uw verwachtingen.

onze waarden

Al bij de opstart van fks hebben we resoluut gekozen voor een ietwat eigengereide en andere aanpak. Voor de woorden mode werden, waren maatschappelijk verantwoord ondernemen, ecologisch bedrijfsvoeren, milieubewustzijn al ingebakken in onze DNA. We komen bijna allemaal met de fiets naar fkswe hebben bijzondere aandacht voor het persoonlijk leven buiten fksals we onze (toekomstige) klanten bezoeken nemen we als het even kan de trein, we printen op gerecycleerd papier, we selecteren onze hostingpartners en leveranciers op hun energiebeleid, we geven alle personen een eerlijke kans, ongeacht hun geaardheid, afkomst, etniciteit,... Kortom, we doen al heel lang de dingen die moeten gedaan worden. Voor ons geen punt maar een evidentie waar we niet te veel woorden aan vuil maken maar gewoon doen. En we merken dat deze waarden zich dikwijls reflecteren in de klanten die we aantrekken.

historiek

In 1983 start Luk Knapen als medeoprichter een ingenieursbureau gespecialiseerd in adviesverlening voor beveiliging en softwareontwikkeling. Na ruim 15 jaar beslist hij om zich toe te spitsen op dit laatste segment, de softwareontwikkeling. Hij verlaat het bureau en bouwt een nieuwe organisatie uit, samen met Eric Smets. Dit is in 1998 de geboorte van Formal and Knowledge Systems (fks).

Eric Smets werkt op dat ogenblik reeds tien jaar als softwareontwikkelaar. Gedurende de volgende vier jaren blijft hij in dienst bij zijn werkgever, maar zijn bedrijvigheid bij fks neemt langzaam toe. Vanaf 2002 beslist hij zich fulltime in te zetten.

In 2009 treedt Gerry Wertelaers toe als CEO. Gerry heeft dan al bijna 20 jaar zijn sporen verdiend in het informaticalandschap en stapt over van een grotere omgeving naar het kleinere maar meer gespecialiseerde fks.

Eind 2010 beslist Luk Knapen om na 12 jaar bij fks zijn carrière voorlopig een andere wending te geven. Intussen is Luk Doctor in Transportation Science.

fks is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met een team van een 10-tal vaste consultants aangevuld met enkele freelance medewerkers.

fks is een bvba (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid).

fks is op dit ogenblik lid van de volgende organisaties:

fks participeert in volgende bedrijven:

fks is Silver partner van:

Ons team

Ons team

Eric Smets