Infokiosk

interactieve digitale infomodule

Dipla

Beheer administratie RLLK

TRIS

Toeristisch-Recreatief Informatie Systeem

Door de jaren heen heeft fks een ruime ervaring, en expertise opgebouwd op het vlak van geografische informatie systemen, kortweg GIS.

fks ontwerpt en ontwikkelt de best mogelijke web gebaseerde gis toepassingen gebaseerd op OpenSource technologie. Hiervoor wordt de volgende stack gebruikt om dit tot een goed einde te brengen: Geoserver, postgis, geobatch, geotools en openlayers hebben geen geheim meer voor fks.

fks neemt actief deel aan deze groepen.

Naast de diverse maatoplossingen voor klanten levert fks ook een grote bijdrage aan het gwt-openlayers project.

Wilt u uw ruimtelijke gegevens op een eenvoudige manier beheren, neem dan zeker contact met ons op.

Een greep uit reeds gerealiseerde projecten :

 
Ecopam/Yamal :

IMDC, (International Marine and Dredging Consultants) ondersteunt diverse overheden en privéklanten bij het maken van beslissingen waarbij modellering van diverse watergebonden parameters doorgevoerd worden.

De klant heeft hierbij nood aan een interactieve tool waarbij de gemeten en berekende waarden op een goede en overzichtelijke manier worden gevisualiseerd. Hierbij worden er basiskaartgegevens gebruikt, met er boven op geprojecteerd de nodige meetgegevens. Een animatie toont welke de diverse gevolgen in de tijd zijn. Een webportaal zorgt ervoor dat deze gegevens overal beschikbaar zijn en dat er op een interactieve wijze met de gegevens kan worden gewerkt.

dipla

Voor het volledige beheer van de administratie van Regionaal Landschap Lage Kempen

tris

TRIS staat voor Toeristisch - Recreatief Informatie Systeem. De databank bevat zowel geografische als alfanumerieke data. De geografische data bevat alle trajecten, knooppunten, palen en borden van de gerealiseerde recreatieve producten. De alfanumerieke data bevat alle contactgegevens van

- de vrijwilligers die onze recreatieve producten controleren

- de klachten met betrekking tot het recreatieve netwerk (onder meer gesignaleerd door de vrijwilligers)

Het geografische en het alfanumerieke gedeelte zijn aan elkaar gelinkt.

mast

IMDC ondersteunt de planning van grootschalige en complexe waterbouwprojecten. Om alle betrokken partijen toe te laten op een overzichtelijke manier deze planning te visualiseren en te actualiseren zocht IMDC een performante web portal.

De webportal vergemakkelijkt de planning en zorgt voor een enorme tijdswinst in de communicatie. De plannen moeten nu niet meer worden geprint en opgestuurd; alles is nu bereikbaar via een eenvoudige beveiligde browser.

imob

Het Instituut voor Mobiliteit biedt verschillende geografische tools aan aan hun klanten.

Voor de ontwikkeling van deze tool wordt er vaak samengewerkt met fks en biedt fks ondersteuning aan in verschillende onderdelen van de software ontwikkeling. Eén van deze projecten was de ondersteuning en de uitbouw van een Business Intelligence tool om het verplaatsingsgedrag te onderzoeken waarbij er in GeoServer een uitbreiding ontwikkeld werd om te communiceren met Mondriaan.

Ext​ra's

Wij willen je in de lijst hiernaast een idee geven van de webtoepassingen die wij voor jou kunnen maken aan de hand van een paar projecten die in het verleden door fks ontwikkeld werden.