Dat een ERP implementatie ook vlot, efficiënt en binnen het gestelde budget en tijdspanne kan verlopen, bewees fks bij Meuwes Laswerken.

Meuwes Laswerken produceert trappen, balustrades, deuren, leuningen, liften, molens, erkers,... uit staal, RVS of aluminium voor zowel bouwkundige als industriële toepassingen; maar iedere opdracht is een project op zich, geen enkel product is hetzelfde en alles wordt op maat gemaakt volgens de wensen van hun klanten.

Herman Meuwes, zaakvoerder bij Meuwes Laswerken uit Heusden-Zolder en Karin Massa, administratief verantwoordelijk waren op zoek naar een ERP-systeem om hun administratie efficiënter te beheren, maar ook naar een doorgedreven nacalculatie van hun projecten binnen de maatwerk- en de lasersnijafdeling.

Begin 2015 werden er contacten gelegd met fks en na een gedetailleerde analyse van de problematiek en huidige bedrijfsprocessen bij Meuwes, werd een implementatievoorstel uitgewerkt en goedgekeurd.

Als basis werd voor Odoo – marktleider in Opensource ERP systemen – met de modules, relatiebeheer, boekhouding, verkopen, aankopen, projectbeheer en analytische boekhouding gekozen.

Verder werden er een aantal specifieke aanpassingen voor Meuwes uitgevoerd, vooral naar automatisatie van workflows en koppelingen met o.a. de lasersnijmachine-software om nacalculatiegegevens te verwerken.

Gedurende heel het traject werden er verschillende overlegmomenten en deelopleveringen van de softwaremodules voorzien om de medewerkers van Meuwes van in het begin bij het geheel te betrekken, op te leiden en het systeem goed te testen.

Op 1 juli – de start van het nieuwe boekjaar – na amper 5 maanden, werd het volledige systeem in productie genomen. Het succes van een ERP-implementatie ligt vooral in het luisteren naar de klant en het vertalen van hun behoeften naar een reeks van werkbare bedrijfsprocessen, afgedekt door een reeks van standaard, aangepaste en nieuwe ERP software modules die samen een geïntegreerd geheel vormen.

“We hebben in fks een betrouwbare en goede partner gevonden om ons te helpen bij onze ERP-problematiek. Net zoals bij ons geen enkel afgewerkt product standaard is, heeft fks heel goed beseft dat geen enkele ERP-implementatie zomaar standaard is,” zegt Herman Meuwes.

Over Meuwes

Heeft u vragen rond staal, RVS of aluminium? Dan heeft Meuwes Laswerken de oplossing. Geen uitdaging is te groot voor zaakvoerder Herman Meuwes en zijn team: trappen, balustrades, liften, molens, erkers, … Voor bouwkundige én industriële toepassingen.

Meuwes Laswerken legt zich sinds 2005 toe op alles wat te maken heeft met staal, RVS en aluminium. Het bedrijf telt achttien medewerkers en beschikt over een uitgebreid machinepark met een plooibank, knipschaar van 4 meter, zaag, halfautomatische aluminiumzaag, lasersnijmachine en volledige lasafdeling.

http://bouw.managermagazines.be/geen-categorie/meuwes-laswerken-meer-dan...

De hele zomer prijkte er een gigantisch labyrint op de site van CMine. De constructie is volledig uit staal en weegt maar liefst 190 ton. "Het is geen klassiek, maar een experimenteel doolhof," vertellen de ontwerpers. Herman Meuwes, Genkenaar en zaakvoerder van het gelijknamige lasbedrijf uit Heusden- Zolder, bouwde het doolhof.

"We hebben speciale toestellen ontworpen om de stalen platen op hun juiste plek te verankeren", licht hij toe.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-genk/experimenteel-doolhof-aan-c-mine...