Mobiles@Work bij De Ploeg vzw

professionele tijdsregistratie en geotracking voor mobiele werknemers en ploegen

DIPLA bij RLLK

basisinterface voor een DIgitaal PLAtform voor landschap, waarmee regionale landschappen volgens normen efficiënt kunnen beheerd worden.

DIPLA bij RLLK

basisinterface voor een DIgitaal PLAtform voor landschap, waarmee regionale landschappen volgens normen efficiënt kunnen beheerd worden.

Odoo image and text block

In 2012 bouwde fks voor RLLK - Regionaal Landschap Lage Kempen een basisinterface voor een digitaal platform voor het beheer van landschappen.

De toepassing wordt nu verder onderhouden en ondersteund door Profisi.

Odoo CMS - a big picture

Odoo image and text block

Mobiles@Work en ODOO bij De Ploeg vzw

vzw De Ploeg is een gerenommeerd Limburgs bedrijf uit Sint-Truiden dat actief is in de sociale dienstensector; zij leveren diensten naar ecologisch groenonderhoud, de fruitteelt, klusjes en reiniging, maar ook in de productie en onderhoud van palletten en de logistieke ondersteuning in de Zorgsector.
Zij werken zowel voor lokale overheden, private bedrijven als huisgezinnen.
De Ploeg is reeds meerdere jaren gebruiker van Mobiles@Work . In 2015 werd Mobiles@Work gekoppeld aan ODOO, een Open Source ERP-pakket.
Onderstaand artikel geeft meer uitleg over zowel Mobiles@Work als ODOO bij De Ploeg.

Binnen de meeste sociale-economiebedrijven blijkt er grote nood aan het optimaliseren van het aansturen van en communicatie met mobiele werkploegen of mobiele medewerkers. De tijd die momenteel gespendeerd wordt aan het opvolgen van de ploegen, de rapporten die ter plaatse moeten worden geproduceerd en de gehele lijn van communicatie errond is bij de meeste sociale bedrijven ver van optimaal te noemen. Het verlies aan kostbare tijd van het omkaderingspersoneel is dan ook een direct gevolg hiervan.
Daarnaast komen de uurprijzen van de prestaties steeds meer onder druk te staan doordat de subsidiërende overheden meer en meer besparen op de toelagen voor deze sociale-economiebedrijven.
Door deze inefficiëntie en prijsdruk is er bijgevolg ook verhoudingsgewijze minder en minder tijd voor het omkaderingspersoneel om zich te concentreren op haar kerntaken: het begeleiden van de doelgroepmedewerkers naar een professionele en reguliere arbeidsomgeving.
De sociale-economiebedrijven moeten zich daarom steeds vaker organiseren als een regulier bedrijf en de daarbij horende automatisering.
Het probleem dat zich stelt, is echter de relatief hoge kostprijs voor het automatiseren van bedrijfsprocessen van deze bedrijven, en al helemaal indien deze kostprijs moet gedragen worden door één bedrijf dat de vraag stelt.

vzw De Ploeg kwam met deze problematiek bij fks terecht.
fks formuleerde, na een uitgebreide marktbevraging, een oplossing om tegemoet te komen aan deze problematiek door het bouwen van een gezamenlijk internetplatform dat de aansturing van mobiele medewerkers of ploegen optimaliseert, dat ploegen en medewerkers ondersteunt bij de tijdsregistratie van taken en verplaatsingen die her en der op het terrein dienen uitgevoerd te worden.

Koppeling met ODOO

vzw De Ploeg is inmiddels reeds een aantal jaren gebruiker van het Mobiles@Work platform van fks.

Steven Vandebroek – directeur van vzw De Ploeg – besliste dat het tijd was om een volgende belangrijke stap te zetten naar administratieve vereenvoudiging en de verdere automatisatie van de administratie met veel oog voor een goede nacalculatie van de verschillende uitgevoerde projecten.
Tijdens een analysefase bracht fks de verschillende bedrijfsprocessen en de bedrijfsorganisatie in kaart en werd een voorstel gedaan, naar de implementatie van ODOO. Er werd geopteerd voor de volgende standaard ODOO-modules: boekhouding, analytische boekhouding, verkoop, aankoop, projectbeheer, personeelsbeheer, tijdsregistratie, beheer onkostennota’s en beheer wagenpark.
Deze standaardmodules werden aangevuld met bijkomende fks-modules om workflows te automatiseren, verschillende ordertypes en facturatiecycli (eenmalig project aan vaste prijs, eenmalig project in regie, langlopend projectcontract aan vaste prijs of langlopend projectcontract in regie) te ondersteunen.
Er werd een module ontwikkeld om het ge-/verbruik van bedrijfsvoertuigen, diverse machines en onderdelen alsook andere producten te registreren en de kosten ervan toe te wijzen aan een specifiek project.
En uiteraard werd een koppeling gerealiseerd tussen dit ODOO-systeem en ons Mobiles@Work platform. De ploegen/medewerkers op het terrein beschikken over mobiele toestellen om de voor hen geplande taken te starten, te stoppen en het verbruik van voertuigen, machines en materialen direct te registreren. Deze gegevens worden automatisch teruggekoppeld naar de nacalculatie in ODOO.
Het systeem is reeds sinds 6 december 2015 in gebruik bij De Ploeg.

"De registratie van de werken zal enorm vereenvoudigd worden en onmiddellijk zichtbaar zijn in ODOO. Zowel de planner als medewerkers op de vloer halen hier efficiëntiewinst uit," zegt Steven Vandebroek.

Odoo text and image block

Het platform

Het idee bestaat in het uitrusten van de mobiele werkploegen of medewerkers met een robuuste smartphone die in communicatie staat met het online platform in de cloud.
Hieronder vindt u een aantal screen shots.

De app

Odoo text and image blockKiezen van een taak bij een project
Odoo text and image blockToevoegen van gebruikte producten bij een taak
Odoo text and image blockOverzicht van de gewerkte tijd
Odoo text and image blockToevoegen van media bij een taak

Overzicht van projecten

Odoo text and image block

Overzicht van taken

Odoo text and image block

Genereren van facturen

Odoo CMS- Sample image floating
Odoo text and image block

Taakwerk bij een taak

Odoo text and image block

Localisatie van ploegen op een kaart

Odoo text and image block