ODOO bij Artissan-Wellness

Artissan-Wellness uit Meeuwen-Gruitrode is een producent van ‘Wellness’-belevingen zoals sauna’s, infraroodcabines en stoomcabines. Kenmerkend is dat 95% van alle productie op maat geproduceerde cabines zijn met binnen- en buitenafwerking, gebruikte technieken en bedieningen naar keuze van de klant.

Artissan-Wellness is een zustermaatschappij van Artissan, reeds jarenlang een gerenommeerd leverancier van allerhande appliances en bekledingen voor badkamers, zoals douchewanden, badbekledingen en toiletboxen uit het luxe gamma. Zij rekenen zowat alle sanitaire groothandels – Van Marcke, Sax, Lambrechts, Schrauwen, Desco, FACQ,… - tot hun cliënteel.

Artissan-Wellness is ontstaan uit een overname van de activiteiten van Azento – een voormalig leverancier van sauna’s, infraroodcabines, whirlpools, etc.

fks heeft bij Artissan-Wellness een ODOO v8 systeem geïmplementeerd, met als voornaamste functionaliteiten, relatiebeheer, boekhouding, analytische boekhouding t.b.v. de nacalculatie van ieder project, verkopen, aankopen, projectbeheer, productiebeheer en magazijnbeheer.

Bovenop de standaard modules van ODOO zijn er heel wat specifieke fks-modules gebruikt voornamelijk met betrekking tot projectbeheer en nacalculatie.

Een maatwerksauna wordt gedefinieerd als een generiek product met kostprijs en verkoopprijs 0, als eigenschappen Produceer en Make-To-Order en een Bill-Of-Material bestaande uit een producttekening. Gezien het vele maatwerk is geen enkel eindproduct identiek en voor ieder order opnieuw een nieuw product aanmaken met telkens een uitgebreide Bill-Of-Material zou een zeer tijdrovende bezigheid zijn voor een KMO.

Bij bevestiging van een order wordt er automatisch een project met dito analytische rekening en een productieorder aangemaakt, die ook gelinkt zijn aan het order. Materiaalverbruiken en werkuren worden vervolgens geregistreerd en analytisch geboekt.

Aankopen zijn enerzijds gebaseerd op stockaankopen (er worden hiervoor aanvulregels gedefinieerd voor specifieke voorraadartikelen – minimum stock, minimum bestelhoeveelheid) en op basis daarvan worden er aankoopvoorstellen gegenereerd, anderzijds kunnen er specifieke maatartikelen worden aangekocht, die niet op voorraad worden gehouden en bestemd zijn voor een specifiek verkooporder. Deze tweede worden ook analytisch geboekt op het respectievelijk overeenkomstige project. Iedere actie: uitlevering van een afgewerkt product, ontvangst van aangekochte grondstoffen, hulpstoffen, verbruik van grondstoffen in de productie geeft aanleiding tot automatische ‘stock-moves’, zodat de inventaris up-to-date wordt gehouden. En de overeenkomstige analytische boekingen (materialen en werkuren) geven een goede nacalculatie van ieder project.

Tot slot worden van alle verkopen en aankopen automatisch aankoopfacturen en verkoopfacturen, en dito boekingen gegenereerd in de algemene boekhouding. Samen met de andere boekhoudkundige faciliteiten geeft dit dan ook een volledige boekhouding.

Artissan-Wellness is live gegaan met dit systeem op 1 januari 2016.

Gebruikte modules:

  • HR
  • CRM
  • SALES
  • ACCOUNTING
  • WAREHOUSE
  • PROJECT
  • Manufacturing
  • Analytische accounting